Brza detekcija dermatofita

facebook DERMATOFITI

Dokazivanje dermatofita je teško, sporo i često neuspješno. Dermatofiti su gljive koje vrlo sporo rastu na mikrobiološkim hranilištima (1-4 tjedna), a često su uzete strugotine ili vlasi negativne u kulturama. Glavni razlog tome je što smo svi ljudi i prvo isprobamo ono što nam prijatelj kaže, pa usput namažemo kremu ili stavljamo otopinu koju nam je susjeda dala ... većina tih preparata negativno utječe na rast gljiva, ali ne i dovoljno da se riješimo simptoma, te onoga trenutka kad stvarno poželimo saznati što nam je to s noktom ili kožom, te napravimo strugotinu, iz te strugotine ništa ne naraste.

VELIKA PREDNOST PCR JE DA MU NISU POTREBNE "ŽIVE" GLJIVE (DERMATOFITI) VEĆ SAMO NJIHOVA DNA!
Naš PCR panel diferencira i identificira 28 različitih dermatofita iz skupne: Trichophyton rubrum complex; Trichophyton mentagrophytes complex; Microsporum spp.; Trichophyton tonsurans; Epidermophyton floccosum i Candida.

Za svaki dermatofitni panel naši klijenti dobivaju dvije pretrage:
- PCR pretragu na 28 različitih dermatofita = 87 EUR
- Kulturu na dermatofite = 40 EUR => uz PCR panel na dermatofite = 0 EUR

Uz svaki PCR panel na dermatofite radi se u paketu i klasična pretraga: kultura dermatofita, tako osiguravamo da i vrlo rijetke gljive koje uzrokuj dermatofitoze (npr. Arthographis spp. i sl.) budu pokrivene ovom dijagnostikom. Dođite do svoje dijagnoze brzo i efikasno!
© 2022 institut virion d.o.o. ☎ +385 (0)21 222 334 📧 institut@ virion.hr 🏠 Zamrće 12 ● 21213 K. Gomilica